Повечето хора, особено ученици и студенти смятат, че изпитите са

...
 Повечето хора, особено ученици и студенти смятат, че изпитите са
Коментари Харесай

Препитването подобрява качеството на заучаване

 Повечето хора, изключително възпитаници и студенти считат, че изпитите са метод за инспекция на знанията. Но от ден на ден откриватели стигат до извода, че в действителност препитването усъвършенства качеството на заучаване. Това демонстрира и изследване, осъществено от екип психолози в университета Кент Стейт.

 Контролните изпити, изключително тези, които включват опити за припомняне на обстоятелства, могат " фрапантно " да подобрят способността за възпроизвеждане на същата информация в по-късен миг, споделя ръководителката на екипа, проф. Кетрин Роусън. Въпреки че учените към този момент десетилетия изследват връзката изпити-знания, до момента прекомерно малко са били изследванията по какъв начин изпитите усъвършенстват паметта.

 Според Роусън и сътрудника й Пик, има учредения да се счита, че контролните изпити укрепват паметта с потреблението на по-ефикасни тактики за шифроване на информацията от мозъка.Един от опитите им бил с ученето на непознати езици. На суахили " уингу " значи " облак ". Човек може да си повтаря " уингу " или да го написа по три реда, както се прави в родните езикови гимназии. Но надалеч по-ефективен метод е англоезичният учащ да свърже " уингу " (wingu) с " wing " (крило), оттова птица, която лети в облаците.

 Тази асоциативна верига работи, в случай че можете да си спомнят задоволително добре думите-посредници, по които скачате от единия език към другия, както по камъни в река. В този развой контролните помагали на учащите се да създават по-добри основни думи-посредници. Простото зубрене, без значение какъв брой добросъвестно, давало по-слаби резултати.

Инфо: www.obekti.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР